Nieuws

Fotolia 6879403 XSHier vindt u regelmatig nieuws over ons bedrijf en over onze projekten in en buiten Nederland. Binnenkort kunt u zich hier ook abonneren op onze elektronische nieuwsbrief. Fijn als u nog eens terug komt!

 

In Duitsland geen bouwvak: wij werken gewoon door!

In tegenstelling tot Nederland kennen wij in Duitsland geen algehele bedrijfssluiting in de zomer. Wij zijn van mening dat de zomer juist de beste tijd is om te bouwen!

Mocht u dus bouwplannen hebben en daar eens met ons over willen praten, dan kan dat.
U kunt ons bezoeken in Neuenkirchen, daar kunnen wij u onder meer de fabriek laten zien. Mocht dat in eerste instantie een beetje te ver weg zijn, dan kunt u ook naar ons kantoortje in Oosterwold komen of ik kan bij u thuis langskomen, aan u de keus! 

Mocht u iets voelen voor een afspraak, dan kunt u contact opnemen met Eva Vermaas op telefoonnummer +31 6 21270756 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik kijk uit naar een kennismaking!

Feest: 60 jaar firma Brüggemann!

heftruck 2

In september bestaan wij 60 jaar.

Wij vieren dit onder meer met het openstellen van ons bedrijf voor iedereen die ons een bezoek wil brengen.
Meer informatie over wanneer wij wat precies gaan doen, vindt u de komende maanden op onze website.

Vast staat dat wij dit bijzondere jubileum niet zo maar voorbij zullen laten gaan!

Start bouw woonhuis Amsterdam

Binnenkort starten wij met de bouw van een schuurwoning in Amsterdam, wonderschoon en idyllisch gelegen aan de Amstel.

Het betreft hier een bijzonder samenwerkingsproject van een bijzondere tweeling: architecte Keke d'Ancona en binnenhuisarchitecte Elske Blomme-d'Ancona. Deze prachtige woning is van Elske, zij gaat hier met man en drie kinderen wonen. Op onze site kunt u de vorderingen van de bouw volgen.

woning amsterdam2

 

Mobiel kantoor Almere Oosterwold in gebruik

paviljoen plaatsen oosterwold

Inmiddels hebben wij ons mobiele kantoor in Almere Oosterwold in gebruik genomen. Dit Paviljoen staat aan de Hannah Arendtweg nummer 10. Dat is de tuin van 'Oosterwold Pioniers' Frank Meijers en Jacqueline de Ruijter. Zij zijn als ervaringsdeskundigen zeer goed op de hoogte van alles wat er komt kijken bij het bouwen in dit ongewone bouwgebied en daarom bieden zij hun diensten aan aan een ieder die hier wil bouwen: of het nu gaat om advies of om volledig ontzorgen u kunt bij hen terecht: www.oosterwold.wordpress.com

Het paviljoen is ontworpen door 8A Architecten uit Rotterdam www.8aa.nl en gebouwd door Brüggemann. Dit is ons eerste samenwerkingsprojekt en daar hebben we veel van geleerd, maar nog veel belangrijker: het smaakt naar meer! Wij zijn apetrots op de 4 D's die aan dit prachtige eindresultaat ten grondslag liggen: Dutch Design, gecombineerd met Duitse Degelijkheid!

Ons doel is natuurlijk dat wij mensen die geinteresseerd zijn in duurzaam bouwen in Oosterwold, op locatie kunnen voorzien van informatie over bouwen met de firma Brüggemann uit Neuenkirchen, Duitsland. Mocht u ons in Almere Oosterwold willen bezoeken, dan kunt u een afspraak maken met Eva Vermaas, via telefoonnummer: 06-21270756 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook zullen wij in dit paviljoen regelmatig presentaties geven; de data vindt u te zijner tijd op onze website.

Wethouder Duurzaamheid op bezoek

De woning die wij voor de familie Idema mochten bouwen in Langbroek, gemeente Wijk bij Duurstede, is door de Wethouder Duurzaamheid uitgekozen om met een bezoekje te vereren in het kader van zijn rondgang langs duurzame projecten in zijn gemeente. Wij vonden dit natuurlijk ook een echte opsteker en hebben de heer Marchal op 4 mei de hand mogen schudden en toelichting gegeven over ons bouwsysteem en ons bedrijf. Voor een overzicht van de 'duurzame route' van wethouder Marchal, hier een overzicht.

marchal idema 2

Schuurwoning in Buitenplaats Oosterwold

Laanstra foto websiteDeze prachtige schuurwoning, ontworpen door werkstatt architecten gaan wij binnenkort realiseren in Buitenplaats Oosterwold. De installaties en de voorbereidende werken worden verzorgd in samenwerking met bouwbedrijf van Engen. Voor meer informatie over bouwen in Oosterwold, bel of mail Eva Vermaas 06-21270756, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u de voortgang volgen: houd dan deze site in de gaten! 

 

Binnenkort in Almere Oosterwold !

Vanwege de grote interesse die wij ervaren in duurzaam bouwen openen we binnenkort een informatiepunt in bouwgebied Almere Oosterwold. Het ontwerp van dit paviljoen is van de hand van Robert Uijttewaal, 8A architecten. Natuurlijk geschiedt de uitvoering door onszelf: Firma Brüggemann uit Neuenkirchen Duitsland. Binnenkort melden we hier meer bijzonderheden over de samenwerking die wij in Oosterwold aan zijn gegaan. Heeft u ook interesse in bouwen in Oosterwold, neem dan contact op met Eva Vermaas, 06-21270756, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

8A Architecten Oosterwold paviljoen 01

Start bouw Langbroek, eerste paal geslagen !

Afgelopen week zijn we gestart met de bouw van de woning voor de familie Idema in Langbroek. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u de vorderingen via het blog van de familie volgen: www.droomhuisidema.wordpress.com en indien uw belangstelling nóg verder gaat kunt u natuurlijk ook zelf de vorderingen aanschouwen. Het adres is Mauritsdreef 3 in Langbroek. Wij doen onze uiterste best om het gehele bouwproces vlekkeloos te laten verlopen zodat de familie op het einde van het proces niet alleen hun droomhuis gerealiseerd ziet, maar ook terug kan kijken op een fijne bouwtijd! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva Vermaas via 06-21270756 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

IMG 0065

Brüggemann wint prijs

Op 16 november mocht directeur Reinhold Brüggemann uit handen van minister Christian Meyer de 'Holzbaupreis Niedersacksen 2016' in ontvangst nemen. Deze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een project waarbij de grondstof hout op voorbeeldige wijze is toegepast en verwerkt. Het project waar het hier om gaat is het gebouw van de DBU in Osnabrück. Klik hier voor meer foto's.

holzbaupreis niedersacksenDBU nieuws

  • 1
  • 2