Technische werkvoorbereiding

software dietrichsAlle technische tekeningen die nodig zijn voor de fabrikage in de fabriek en voor de montage op de bouwplaats, worden door onze eigen tekenaars bij ons op kantoor gemaakt. Zij hebben de beschikking over moderne, professioneel ingerichte werkplekken waar ze werken met 3D-CAD/CAM. De software die wij gebruiken is speciaal ontworpen voor houtskeletbouw (voor de geinteresseerden: Software Dietrichs www.dietrichs.com en Cadwork www.cadwork.com). Onze machines in de fabriek worden rechtstreeks door deze software aangestuurd, hetgeen 100% nauwkeurigheid garandeert.

Zagen van de losse onderdelen

Het zagen, freezen, boren etc. van het hout en de plaatmaterialen zoals OSB, Gipsplaat, Gipsvezelplaat, MDF gebeurt in onze eigen fabriek in Neuenkirchen met behulp van High Tech volautomatische machines van Hundegger (SPM-2 en K2i). 

DSC 0006 klein 21 Hallen 6

Fabrikage van de elementen

In onze eigen fabriekshallen worden de elementen volledig voorgefabriceerd. Het houtskelet wordt op speciale montagetafels gelegd en aan beide zijden van beplanking voorzien. Hier worden ook al de kozijnen en eventuele dakramen ingebouwd. Zelfs de isolatie wordt al aangebracht; de cellulose vlokken worden met een speciale machine in de elementen geblazen. Zo heeft de volledige produktie van een woonhuis onder volledig weersonafhankelijke omstandigheden plaatsgevonden! 

 DSC5536  DSC5557
 
 DSC5576
 DSC5601

Inladen en transport naar de bouwplaats

Als de elementen klaar zijn worden ze aan het eind van de produktiestraat ingepakt. De transportmodule is door de firma Brüggemann zelf ontwikkeld en speciaal gemaakt. Een kant en klaar pakket wordt eerst helemaal ingepakt in folie en ingesealed om de elementen te beschermen tegen het weer. Het inladen van de elementen gebeurt door een portaaltruck  van de firma Combilift die een draagkracht heeft van 35 ton. Die fertigen Pakete werden in einem Hub auf einen Tieflader gesetzt.

DSC 0052

DSC 0070

DSC 0083

DSC 0006