Nieuws

Fotolia 6879403 XSHier vindt u regelmatig nieuws over ons bedrijf en over onze projekten in en buiten Nederland. Binnenkort kunt u zich hier ook abonneren op onze elektronische nieuwsbrief. Fijn als u nog eens terug komt!

 

Brüggemann schenkt Kinderkankerfonds 13.000 Euro

Op 23 en 24 september vierden wij ons 60-jarig jubileum. Gasten was gevraagd geen cadeaus mee te nemen, maar -mocht men toch iets willen geven- een gift te doen ten bate van het Kinderkankerfonds Münster. Op de foto Christina Schulze Föcking, minister van Landbouw, Natuur en Milieu in Nordrhein Westfalen die de cheque van Euro 13.000,- voor het kankerfonds in ontvangst nam uit handen van Tobias en Franzis Brüggemann. 

2017 10 24 PHOTO 00000003

We hebben een kerk gebouwd!

 

IMG_9128.JPGIMG 9103IMG 9107Trots zijn we op het feit dat er een 'Kirche aus Neuenkirchen' in Nederland staat. In Veldhoven (bij Eindhoven) hebben we het casco voor een kerk mogen bouwen.Een 'woonkerk' welteverstaan: een woonhuis met de look en feel van een kapelletje.

Wij waren binnen 2 weken klaar, maar de opdrachtgevers hebben nog even te gaan, want rondom 'ons' casco wordt de hele woning ingemetseld. De zichtbaarheid van ons werk zal later dan ook vooral de binnekant betreffen.

 

Start bouw Rotterdam

006In opdracht van een -van oorsprong Duits- architektenechtpaar
bouwen we momenteel hun eigen woonhuis in Rotterdam Crooswijk. 

Start bouw Schuurwoning Buitenplaats Oosterwold

IMG 1190Afgelopen maandag zijn we gestart met de bouw van een duurzame schuurwoning in Buitenplaats Oosterwold, gemeente Almere. 
De foto is gemaakt halverweg de eerste montage dag. Kortom: het schiet lekker op! 

In Duitsland geen bouwvak: wij werken gewoon door!

In tegenstelling tot Nederland kennen wij in Duitsland geen algehele bedrijfssluiting in de zomer. Wij zijn van mening dat de zomer juist de beste tijd is om te bouwen!

Mocht u dus bouwplannen hebben en daar eens met ons over willen praten, dan kan dat.
U kunt ons bezoeken in Neuenkirchen, daar kunnen wij u onder meer de fabriek laten zien. Mocht dat in eerste instantie een beetje te ver weg zijn, dan kunt u ook naar ons kantoortje in Oosterwold komen of ik kan bij u thuis langskomen, aan u de keus! 

Mocht u iets voelen voor een afspraak, dan kunt u contact opnemen met Eva Vermaas op telefoonnummer +31 6 21270756 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik kijk uit naar een kennismaking!

Feest: 60 jaar firma Brüggemann!

heftruck 2

In september bestaan wij 60 jaar.

Wij vieren dit onder meer met het openstellen van ons bedrijf voor iedereen die ons een bezoek wil brengen.
Meer informatie over wanneer wij wat precies gaan doen, vindt u de komende maanden op onze website.

Vast staat dat wij dit bijzondere jubileum niet zo maar voorbij zullen laten gaan!

Start bouw woonhuis Amsterdam

woning amsterdam2Binnenkort starten wij met de bouw van een schuurwoning in Amsterdam, wonderschoon en idyllisch gelegen aan de Amstel.

Het betreft hier een bijzonder samenwerkingsproject van een bijzondere tweeling: architecte Keke d'Ancona en binnenhuisarchitecte Elske Blomme-d'Ancona. Deze prachtige woning is van Elske, zij gaat hier met man en drie kinderen wonen. Op onze site kunt u de vorderingen van de bouw volgen.

Mobiel kantoor Almere Oosterwold in gebruik (en te koop natuurlijk !)

paviljoen plaatsen oosterwold

Inmiddels hebben wij ons mobiele kantoor in Almere Oosterwold in gebruik genomen. Dit Paviljoen staat aan de Hannah Arendtweg nummer 10. Dat is de tuin van 'Oosterwold Pioniers' Frank Meijers en Jacqueline de Ruijter. Zij zijn als ervaringsdeskundigen zeer goed op de hoogte van alles wat er komt kijken bij het bouwen in dit ongewone bouwgebied en daarom bieden zij hun diensten aan, aan een ieder die hier wil bouwen: of het nu gaat om advies of om volledig ontzorgen u kunt bij hen terecht: www.oosterwold.wordpress.com

Het paviljoen is ontworpen door 8A Architecten uit Rotterdam www.8aa.nl en gebouwd door Brüggemann. Dit is ons eerste samenwerkingsprojekt en daar hebben we veel van geleerd, maar nog veel belangrijker: het smaakt naar meer! Wij zijn apetrots op de 4 D's die aan dit prachtige eindresultaat ten grondslag liggen: Dutch Design, gecombineerd met Duitse Degelijkheid!

Ons doel is natuurlijk dat wij mensen die geinteresseerd zijn in duurzaam bouwen in Oosterwold, op locatie kunnen voorzien van informatie over bouwen met de firma Brüggemann uit Neuenkirchen, Duitsland. Mocht u ons in Almere Oosterwold willen bezoeken, dan kunt u een afspraak maken met Eva Vermaas, via telefoonnummer: 06-21270756 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook zullen wij in dit paviljoen regelmatig presentaties geven; de data vindt u te zijner tijd op onze website.

Om antwoord te geven op de reeds vele malen gesteld vraag 'is dit paviljoen ook te koop?' Het antwoord is jazeker! Dit paviljoen bezorgen wij bij u thuis voor Euro 62.500,- Dat is inclusief de gehele binnenafwerking (keukentje, verwarming, wateraansluiting, kastenwand, tafel etc.). Ideaal voor iemand die op zoek is naar bijvoorbeeld kantoor aan huis in de tuin. Natuurlijk kunnen wij ook zo'n paviljoen speciaal naar uw wensen maken, geen probleem!

Open huis Familie Idema, Langbroek

idema2Op zaterdag 15 en zondag 16 juli stelt de Familie Idema haar huis open voor iedereen die geïnteresseerd is in bouwen met Brüggemann: duurzame houtskeletbouw in degelijke Duitse kwaliteit.

Op deze dagen bent u tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om zelf te zien hoe een Brüggemann woning er uit kan zien, om inspriratie op te doen of om kennis te maken met ons bedrijf: onze Nederlands sprekende vertegenwoordiger Eva Vermaas en directeur Reinhold Brüggemann zijn deze dagen ook aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar indien u deze moeite toch zou willen nemen, stellen wij dat zeer op prijs en zorgen we er voor dat er een kleine attentie voor u klaar ligt.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij kijken er naar uit om u op een van deze dagen te mogen verwelkomen! Bij wijze van voorproefje kunt u alvast het blog bekijken dat de familie Idema heeft bijgehouden op www.droomhuisidema.wordpress.com. Ook kunt u via deze link meer lezen over de woning.

Lees meer

Wethouder Duurzaamheid op bezoek

De woning die wij voor de familie Idema mochten bouwen in Langbroek, gemeente Wijk bij Duurstede, is door de Wethouder Duurzaamheid uitgekozen om met een bezoekje te vereren in het kader van zijn rondgang langs duurzame projecten in zijn gemeente. Wij vonden dit natuurlijk ook een echte opsteker en hebben de heer Marchal op 4 mei de hand mogen schudden en toelichting gegeven over ons bouwsysteem en ons bedrijf. Voor een overzicht van de 'duurzame route' van wethouder Marchal, hier een overzicht.

marchal idema 2

  • 1
  • 2