Nieuws

Open huis Familie Idema, Langbroek

idema2Op zaterdag 15 en zondag 16 juli stelt de Familie Idema haar huis open voor iedereen die geïnteresseerd is in bouwen met Brüggemann: duurzame houtskeletbouw in degelijke Duitse kwaliteit.

Op deze dagen bent u tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om zelf te zien hoe een Brüggemann woning er uit kan zien, om inspriratie op te doen of om kennis te maken met ons bedrijf: onze Nederlands sprekende vertegenwoordiger Eva Vermaas en directeur Reinhold Brüggemann zijn deze dagen ook aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar indien u deze moeite toch zou willen nemen, stellen wij dat zeer op prijs en zorgen we er voor dat er een kleine attentie voor u klaar ligt.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij kijken er naar uit om u op een van deze dagen te mogen verwelkomen! Bij wijze van voorproefje kunt u alvast het blog bekijken dat de familie Idema heeft bijgehouden op www.droomhuisidema.wordpress.com. Ook kunt u via deze link meer lezen over de woning.

Ontwerp

Deze woning is geheel ontworpen op aanwijzing van en naar de wensen van de familie Idema.

idema1

Met hun wensenlijst in de hand is onze eigen ontwerper, Petra Maaz in dienst van de firma Brüggemann, aan de gang gegaan om e.e.a. om te zetten in een woning die binnen het gestelde budget gerealiseerd kon worden. Bijzonder is in dit geval dat de bouwheer, vanwege zijn achtergrond als installateur, graag zelf de installaties aan wilde leggen.

Zo is er in goed overleg een mooie samenwerking ontstaan, die een zeer hoogwaardige woning heeft opgeleverd: duurzaam in het materiaalgebruik en duurzaam in het energieverbruik. Op de foto is overigens te zien dat er in de loop van het proces nog een raam op de vliering is bijgekomen en dat de ramen van de slaapkamers aan de voorkant nog wat zijn gewijzigd. Dit alles op verzoek van de familie Idema: "Duitsers zijn niet zo inflexibel als het soms lijkt...!"

Casco

Het casco van de woning is gerealiseerd in houtskelet, geprefabriceerd in onze eigen fabriek in Duitsland en gemonteerd door onze eigen Duitse medewerkers op de bouwplaats. Ons hout is altijd PEFC gecertificeerd. De wanden zijn geïsoleerd met cellulose. Onze firma is gecertificeerd om dit inblazen al in de fabriek te mogen doen, waardoor de wanden geïsoleerd en kant en klaar gesloten op de bouwplaats kunnen worden aangeleverd en gemonteerd. De kozijnen zijn van hoogwaardige kwaliteit met 3-dubbel glas. Fabrikant is de Oostenrijkse Firma Gaulhofer. De kozijnen zijn al bij ons in de fabriek in de wanden ingebouwd, waardoor het casco al binnen 3 dagen geheel wind en waterdicht was. De lucht- en kierdichtheid zijn op de bouwplaats gecontroleerd (en ok bevonden!) middels een blowerdoor test. Kortom, een fijn schilletje dus: lekker warm in de winter, lekker koel in de zomer!

Afwerking

Aan de buitenkant zijn stukwerk en hout toegepast; Douglas delen met voorvergrijzende verf van Jotun. Binnenin zijn de wanden afgewerkt met Fermacell.

Installaties

Zonnepanelen, warmtepomp met aardwarmte (boring), douche WTW, vloerverwarming, gebalanceerde ventilatie

Dus:

Wat: Open Huis Familie Idema
Waar: Mauritsdreef 3, Langbroek (gemeente Wijk bij duurstede)
Wanneer: zaterdag 15 juli en zondag 16 juli van 11.00 - 16.00 uur
Aanmelden (vrijblijvend en optioneel): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.