Veelgestelde vragen

Wij doen ons best om u met deze website zo goed mogelijk te laten zien wat voor soort bedrijf wij zijn en om de eerste vragen die u wellicht heeft zo goed mogelijk te beantwoorden. Hieronder vindt u de antwoorden op vragen die ons veel worden gesteld. Is uw interesse gewekt en wilt u met ons verder praten, neem dan gerust contact met ons op: wij verheugen ons op een gesprek met u!

Met welke technologie wordt gewerkt?

Onze schriftelijke werkvoorbereiding wordt gemaakt met CAD software en onze volledig geautomatiseerde produktielijn wordt volledig CAD aangestuurd. Lees hier meer over onze techniek.

Welke materiaalkeuze is er?

De materiaalkeuze is volledig vrij, maar zij moeten natuurlijk wel aan de gebruikelijke bouwkundige kwaliteitseisen voldoen. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen werken wij alleen met deugdelijke materialen van betrouwbare toeleranciers. Lees hier meer over onze materialen.

Worden er ecologische bouwmaterialen toegepast?

Wij gebruiken zo veel als mogelijk ecologische bouwmaterialen. Zo verwerken wij onder meer isolatiemateriaal van cellulose en van houtvezel. Verder zijn al onze plaatmaterialen formaldehyde vrij en is al ons hout PEFC gecertificeerd. Waar mogelijk hebben de gebruikte materialen ook het Natureplus certificaat. Dit is een internationale certificering die ten doel heeft de gehele bouwketen duurzaam te maken. Lees hier meer over onze materialen. 

Hoe lang zijn de produktie- en de bouwtijd?

De doorlooptijd van een woning (tot aan start montage op de bouwplaats) inclusief werkvoorbereiding en produktie in de fabriek is ongeveer 12 weken. Dit is gerekend vanaf het moment dat de opdrachtverlening ondertekend is en de bouwvergunning verleend. Afhankelijk van de grootte van de woning is de bouwtijd ter plekke, inclusief  ramen en  dakdekking, ongeveer twee weken. Vervolgens hebben we dan nog ongeveer twee weken nodig voor de gevelafwerking en zo'n 12 weken voor de volledige binnenafwerking indien de woning sleutelkaar moet worden opgeleverd. Konden wij voorheen de 12 weken doorlooptijd garanderen: momenteel is dat wegens de enorme hoeveelheid opdrachten niet altijd het geval. Per opdracht bekijken we samen met de klant welke montageperiode gewenst is en hoe wij daar aan kunnen voldoen. 

Vanaf welk moment in het bouwproces kan firma Brüggemann het beste betrokken worden?

Het is het beste als we vanaf de ontwerpfase bij het proces betrokken worden.

Heeft firma Brüggemann specialisten in dienst die kunnen helpen bij planning en ontwerp?

Ja zeker! Natuurlijk ondersteunen we u optimaal en stellen we onze technische know-how graag ter beschikking.

Moeten alle technische tekeningen in het Duits worden vertaald?

Nee, dat is niet nodig. Mocht u al tekeningen hebben laten maken, dan kunnen wij daar ook mee verder werken.

Hoe lang zijn de medewerkers op de bouwplaats en hoe wordt dat georganiseerd?

De firma Brüggemann organiseert alle organisatorische zaken zoals vervoer, overnachtingen, maaltijden en dergelijke. Natuurlijk zijn we ook blij met alle hulp en ondersteuning die we van uw kant mogen ontvangen! Voor meer informatie over de produktetijd zie het antwoord op de betreffende vraag, of klik hier.

Heeft het vervoer naar Nederland wel eens problemen opgeleverd?

Nee, alle bouwprojecten zijn tot nu toe zonder problemen verlopen.

In welke landen heeft firma Brüggemann al gebouwd?

Inmiddels hebben wij buiten Duitsland ook gebouwd in Frankrijk, Belgie, Noorwegen en Nederland.

Welke garanties en verzekeringen zijn van toepassing?

U krijgt 5 jaar garantie op uw woning. Dit is vastgelegd in de VOB "Allgemeine Vertragsbedingungen für die Ausführung von Bauleistungen". Verder hebben we een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering ter hoogte van Euro 5.000.000,- voor persoonlijke en materiële schade door ons veroorzaakt. Schade die niet door ons is veroorzaakt en schade die ontstaat op het moment dat wij niet (meer) aan het werk zijn op de bouwplaats wordt niet door ons vergoed. Daarom is het voor u als opdrachtgever verstandig om een Constructie All-Risk (CAR) verzekering afsluiten: deze biedt aan alle partijen dekking tegen materiële schade en/of verlies ontstaan tijdens de uitvoering van het bouwproject. Op het moment dat uw woning wind- en waterdicht is, moet u bovendien een normale opstalverzekering afsluiten. Check ook altijd bij uw toeleveranciers dat zij de bouwmaterialen verzekeren tegen verlies en diefstal.