Duitse Degelijkheid – Dutch Design
Het beste van twee werelden

Kwaliteit van duitse bodem

Maar een Nederlandse uitstraling

Als het om de uitstraling van een woning gaat, dan blijken Nederlanders erg gehecht aan de Nederlandse architectuur, al is voor een leek niet meteen de vinger te leggen op wat dat dan precies is. Maar iedereen die de grens met Duitsland over rijdt ziet het verschil tussen Nederlandse en Duitse architectuur. Deze verschillen zitten vaak in de details, die samen bepalend zijn voor het uiterlijk van de woning. Details die niet vanzelfsprekend, gemakkelijk of vanzelf voortvloeien uit de Duitse manier van bouwen.

Wij hebben in de loop der jaren echter geleerd hoe je Nederlandse architectuur combineert met Duitse kwaliteit. We brengen uw wensen, die van de architect en onze normen voor degelijk, kwalitatief hoogwaardig bouwen bij elkaar. In Nederland is houtbouw nog relatief nieuw en verkeert daardoor nog in een andere levensfase; Brüggemann beschikt echter over ruim 60 jaar expertise en is uitgegroeid tot een volwassen bedrijf in de houtbouw. Het leerproces aangaande de Nederlandse architectuur is al sinds begin jaren ’90 een feit, zodat we ook op dat terrein niet meer in de kinderschoenen staan! Inmiddels hebben wij in de Lage Landen tientallen projecten gerealiseerd – en de vraag blijft toenemen.

We zijn er trots op dat we inmiddels voor diverse Nederlandse architecten meerdere malen hebben mogen bouwen!Samenwerking

Zo maken we er iets moois van

Samenwerken begint met respect voor elkaars expertise en begrip voor de denkwijze van de ander. Wij hebben geleerd, uit de honderden Duits-Nederlandse gesprekken die we inmiddels hebben gevoerd, dat er aan de Duitse zijde bewondering is voor Nederlandse architectuur en aan de Nederlandse zijde bewondering voor de Duitse bouwwijze. Kritiek op elkaar is er ook: 'de Nederlandse architect' blijkt moeite te hebben in de ontwerpfase het budget van de klant te respecteren en 'de Duitse bouwer' blijkt het niet altijd makkelijk te hebben in zich buiten de gebaande paden te begeven.  Beide partijen bij elkaar brengen gaat niet vanzelf, daar moet hard aan gewerkt worden. Ieder projekt opnieuw. Gelukkig hebben we hier inmiddels ruime ervaring mee en weten we waar de uitdagingen zitten. Het gezegde: 'schoenmaker blijf bij je leest', is in deze belangrijk! Een architect ontwerpt en wij voeren uit. Maar pas nadat we het er samen over eens zijn! Zo vinden we altijd samen een weg om tot een optimaal eindresultaat te komen.  

Toch liever german design?

Ook dat is mogelijk

Zo veel mensen, zo veel wensen. Het komt ook voor dat mensen bij ons komen met de uitdrukkelijke wens om zonder tussenkomst van een Nederlandse architect een Brüggemann woning te krijgen. Ook dat kan. Inmiddels staan er hiervan ook een handvol in Nederland. Op het moment dat dit -om wat voor reden dan ook- uw wens is, schuift onze eigen Duitse architecte (bij ons in dienst) aan tafel aan, om uw wensen te inventariseren en de woning te tekenen.

In dat geval kunnen wij ook de bouwvergunningaanvraag voor u verzorgen. Daarvoor hebben we Nederlandse samenwerkingspartners.

SAINT-GOBAIN Brüggemann
Holzbau GmbH
BRÜGGEMANN
Dach- & Wandtechnik GmbH
BRÜGGEMANN
Effizienzhaus GmbH