Fabricage & Montage
Van theorie naar praktijk

Voorfabriceren in de fabriek

Omdat het is slimmer

Wij produceren zo veel mogelijk vooraf in onze fabriek in Neuenkirchen; een schone, droge omgeving waar  mensen hun werk kunnen doen zonder last te hebben van de weersomstandigheden en waar het prettig werken is. De machines zijn computergestuurd, hetgeen grote nauwkeurigheid brengt. Deze manier van werken beperkt het aantal fouten tot een absoluut minimum. Dat zie je terug in onze kwaliteit en snelheid: wij zijn in staat binnen een week een wind- en waterdicht casco te plaatsen, waardoor de kosten op de bouwplaats beperkt blijven.  

Productie

onder ideale omstandigheden

Machines
Het zagen, frezen en boren van hout en plaatmaterialen zoals OSB, gipsplaat, gipsvezelplaat en MDF doen wij met de geavanceerde machines van Hundegger, de SPM-2 en K2i.

Elementen fabriceren
Onze jaarlijkse productie-capaciteit van houtelementen beslaat op dit moment zo’n 50 voetbalvelden. Wij produceren niet op de bouwplaats maar hoofdzakelijk in onze productie- en timmerhallen, onder ideale omstandigheden. Op speciale montagetafels voorzien we het houtskelet van beplanking en bouwen we de kozijnen en eventuele dakramen al in. Voor de isolatie worden cellulose vlokken in de elementen geblazen. 

Graag laten we u onze fabriek zien en vertellen u persoonlijk hoe ons proces functioneert.  

Transport & Montage

Het moment is daar...

Als de elementen klaar zijn, pakken we ze in aan het eind van de productiestraat. Het kant en klare pakket wordt ingesealed ter bescherming tegen het weer. Vervolgens dragen wij zorg voor het transport.

We hebben daarvoor zo’n 23 mobiele teams, bestaande uit vier professionals elk.  

MONTAGE OP DE BOUWPLAATS

Alleen door onze eigen mensen

Als dan eindelijk het hele proces van werkvoorbereiding klaar is en de woning is geproduceerd, dan is de tijd daar dat we uw 'bestelling' bij u gaan leveren: we monteren de woning op de bouwplaats. Dit werk vertrouwen wij alleen maar toe aan onze eigen mensen. Zij zijn uitvoerig geinstrueerd over eventuele bijzonderheden m.b.t. uw woning, zij kennen u en zij kennen uw woning, nog voordat er een woning staat!

Ruim voordat de dieplader komt en uw woning thuis brengt is onze opzichter al bij uw kavel langs geweest om te inspecteren of de fundering past en of de toegang gereed is. In de week voor de montage worden de steigers geplaats. Op maandagochtend in alle vroegte komen onze mensen dan op de bouwplaats aan en wordt gestart met de montage vanaf de dieplader. De eerste werkweek eindigt pas als de woning wind- en waterdicht is, meestal op donderdag. De week erna komt dan onze dakdekker om de definitieve afdichtingen te maken.

Op het einde van week 2 is de gehele buitenschil dan defintief wind- en waterdicht.

SAINT-GOBAIN Brüggemann
Holzbau GmbH
BRÜGGEMANN
Dach- & Wandtechnik GmbH
BRÜGGEMANN
Effizienzhaus GmbH