STAPPENPLAN
Zo doen wij het

KORT EN GOED:

Het begint met een gesprek

Wij nemen de bouw van uw woning zeer serieus. Het zelf bouwen van een woning is in Nederland maar voor weinig mensen weggelegd. En voor diegenen die het kunnen en ook durven is het waarschijnlijk de grootste investering van hun leven. Wij realiseren ons dit terdege en beschouwen het als een grote verantoordelijkheid om uitvoering te mogen geven aan uw droom. Uiteindelijk bouwen wij niet alleen, maar samen met u. Daarom is het belangrijk dat we elkaar begrijpen en respecteren; bouwen is mensenwerk!

Om vast te kunnen stellen of wij bij elkaar passen vinden we het daarom erg belangrijk dat we elkaar leren kennen. Een gesprek over uw plannen en wensen en onze werkwijze is daarom het startpunt. Daarna zullen wij u vragen om onze fabriek te bezoeken zodat u zeker weet met wat voor bedrijf u in zee gaat en of u dat bevalt.

Als beide partijen zich goed voelen bij elkaar en we samen het idee hebben dat we tot een goed eindresultaat kunnen komen, dan kunnen we verder gaan in het proces. Dat zal meestal betekenen dat we de woning die uw architect voor u heeft getekend gaan calculeren. Mocht u geen Nederlandse architect hebben kunnen we er een aanbevelen of we kunnen uw woning in huis, door onze eigen architecte laten tekenen.

Ons proces is flexibel, maar eerst willen we u en onszelf graag in de gelegenheid stellen te bekijken of wij bij elkaar passen.

>>> Dus: heeft u interesse neem contact met ons op!

Daar zijn we goed in

Een wind- en waterdicht casco

Behalve over de architectuur aan de buitenkant, hebben Nederlanders ook zo hun eigen ideeën over hoe hun droomhuis er van binnen uit moet zien. Daarover nadenken en dat vormgeven is voor de meeste mensen het leukste deel van het bouwen; zodra de rijstebrijberg is verorberd en het casco staat, gaan de leuke dingen vorm krijgen: trappen, binnendeuren, kleuren en materialen. We merken in de praktijk dat Nederlandse klanten het uitzoeken en vormgeven van de binnenafwerking graag zelf doen, of samen met een locale partner.

Dat is een prima oplossing: het wind- en waterdichte casco plaatsen wij voor u binnen maximaal 2 weken. Daarna kunt u op uw eigen manier en in uw eigen tempo verder met de afbouw van de woning.

Onder een casco verstaan wij een zeer goed geïsoleerde buitenschil (RC waardes naar wens), lucht- en kierdicht, inclusief eindbehandelde kozijnen (aluminium, kunststof, hout), glas (3-dubbel), dakbedekking, gevelbekleding, binnenwanden eenzijdig open. Kortom; de buitenkant is helemaal gereed en de binnenkant klaar om afgewerkt te worden. Om er voor te kunnen zorgen dat u uw woning ook van binnen zo vorm kunt geven als u dat wenst, stemmen wij in onze werkvoorbereiding natuurlijk met u af welke voorzieningen in het casco nodig zijn, zodat u goed uit de voeten kunt met de andere werkzaamheden.

WERKVOORBEREIDING

Een goede voorbereiding is het halve werk

Alle technische tekeningen die nodig zijn voor productie in de fabriek en montage op de bouwplaats, maken we zelf. Onze tekenaars werken met 3D-CAD/CAM en speciaal voor houtskeletbouw ontwikkelde software (Dietrichs en Cadwork). De aansturing met deze software garandeert zeer hoge nauwkeurigheid.

Onze werkvoorbereiders maken 2 sets tekeningen: voor de productie in de fabriek en voor de montage op de bouwplaats. Ook zorgen zij dat de machine aansturing gemaakt wordt. Om ook menselijke fouten zoveel mogelijk uit te sluiten werkt er in principe maar 1 werkvoorbereider aan uw woning; hij moet er aan beginnen en het afmaken. Laten liggen (in verband met vakantie bijvoorbeeld) of overdragen aan een collega proberen we zoveel mogelijk te voorkomen. De kunst van bouwen is immers dat er veel verschillende zaken samenkomen. Al deze zaken foutloos samenbrengen vereist het nodige denkwerk!

We merken dat het voor sommige mensen (zowel particulieren, maar zelfs ook voor sommige professionals zoals installateurs) lastig is om op voorhand, vanaf tekening dus in plaats van op de bouwplaats, bepaalde beslissingen te nemen: waar komen de doorvoeren in de buitenschil voor bijvoorbeeld de ventilatie, waar wil ik straks een lichtpunt hebben etc. Deze vragen moeten sowieso op enig moment worden beantwoord, het enige verschil is dat er over nagedacht moet worden op een moment dat er nog geen woning is. Het goede daaraan is dat er voor eventuele conflicten in de planning, zoals kruisende leidingen en/of balken, in alle rust een oplossing kan worden bedacht. Eventuele meerkosten kunnen daardoor worden vermeden of zijn tenminste al vooraf duidelijk.

Opdrachtverlening

Als de de prijs past en u heeft de opdracht aan ons verleend, dan gaan we aan de slag met de werkvoorbereiding.

SAINT-GOBAIN Brüggemann
Holzbau GmbH
BRÜGGEMANN
Dach- & Wandtechnik GmbH
BRÜGGEMANN
Effizienzhaus GmbH